Leadlife
F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Bestellen

Je kan een Leadlife-product via 'Producten' in ons menu bestellen. We raden je aan om eerst onze Leadlife-app te downloaden. Op die manier kan je nagaan of je toestel voldoende recent is om onze app te gebruiken. Na bestelling ontvang je van ons een mail met verdere informatie.

Leadlife is enkel beschikbaar in België.

Na bestelling op onze website, krijg je onmiddellijk een bevestiging via e-mail toegestuurd.

Afhankelijk van de aangekochte analyse(s) zal jouw afnamekit (bv. bij DNA-afname thuis) of jouw unieke code binnen de twee werkdagen bezorgd worden.

Ja, het is mogelijk een Leadlife-analyse te bestellen voor iemand anders.

Wanneer je een specifieke analyse als cadeau wenst te geven, bestel je deze eerst op onze website.

Stuur ons vervolgens hiervoor een mailtje. Op die manier kunnen wij er een mooi pakje van maken.

Anderzijds hebben we ook sinds kort cadeaubonnen 'Bon-Santé'.

Hou rekening met eventuele leveringstermijnen wanneer je een fysieke bon naar jou wil laten opsturen.

Ja hoor! Dit is perfect mogelijk.

Ja, je kan jouw bestelling kosteloos annuleren tot het moment dat de afnamekit of unieke code verstuurd wordt. Eens deze verstuurd werden, kunnen kosten voor annulatie in rekening gebracht.

Je kan kosteloos je bestelling annuleren tot het moment dat de afnamekit of persoonlijke code verstuurd wordt.

Eens de afnamekit of persoonlijke code in gebruik is genomen kan er geen terugbetaling meer gevraagd worden.

Je kan de status van je bestelling volgen via het toegestuurde track&trace nummer bij een 2Measure traject. Voor het 2Measure+ traject zal je een email ontvangen.

Indien hier iets fout gelopen lijkt, gelieve contact met ons op te nemen via support@leadlife.com.

Privacy en beveiliging

De beveiliging van jouw data is naast de wetenschappelijke onderbouw van jouw resultaten onze belangrijkste prioriteit.

Zo hebben we er voor gekozen om alle data versleuteld te verwerken (geëncrypteerd om het mooi te zeggen). Bij installatie van de Leadlife-app op je mobiele telefoon krijg jij (en alleen jij) een unieke digitale sleutel ter beschikking om jouw data te ontsluiten. Je moet deze sleutel onder de vorm van een bestandje bewaren op een veilige locatie.

Het voordeel is dat jouw data op die manier volledig anoniem en versleuteld via onze servers verwerkt kan worden. Stel dat onze servers toch zouden gehackt worden dan kan niemand de data naar jou toe vertalen omdat ze eenvoudig gezegd niet over de juiste sleutel beschikken (hackers zouden dan maw ook nog eens jouw telefoon moeten hebben).

Deze hoge vorm van beveiliging heeft grote voordelen (zoals jouw en onze nachtrust) maar heeft ook een nadeel: die unieke sleutel moet je goed bijhouden. Als je die unieke sleutel kwijt bent en je telefoon gaat verloren (of je verwijdert de app) dan kunnen wij je niet meer helpen en ben je jouw data onomkeerbaar verloren. 

Je kan er ook voor kiezen om ons een sleutel bij te laten houden. Indien je herstelcode kwijt bent, kunnen wij jou alsnog verder helpen. Deze toestemming wordt specifiek bij de installatie van de Leadlife-app aan jou gevraagd.

Jij beheert de controle over jouw data. Dit wil zeggen dat jij zelf beslist wie er toegang toe krijgt.

Tijdens een traject zal de begeleidende arts of de Leadlife health expert steeds toegang vragen tot jouw data voor een optimale begeleiding. Jij beslist zelf wie je toegang geeft.

Na je gesprek met de arts en de expert wordt die toegang weer ingetrokken. Alleen jij blijft dan toegang hebben tot jouw data.

Wil je geen arts of expert (tijdelijk) toegang geven tot jouw resultaten dan kan je Leadlife niet gebruiken. Hou daar rekening mee.

Je kan zeker en vast je gegevens verwijderen. Dit kan je zelf doen in de app (je vindt deze optie onderaan bij je profielgegevens) of door een mailtje te sturen naar privacy@leadlife.com.

Vanuit Leadlife hechten wij naast de beveiliging van jouw data heel veel belang aan de wetenschappelijke onderbouw van alle resultaten.

Dit wil dan ook zeggen dat wij inderdaad de intentie hebben om wetenschappelijk onderzoek te doen met bv ruwe analyses. Hierbij willen we goed benadrukken dat dit volledig anoniem verloopt gezien wij zelf geen koppeling leggen tussen de ruwe analsyes en de user data. Dit laatste kan enkel via de app op je mobiele telefoon (zie hiervoor ook 'zijn mijn gegevens veilig'?).

Indien we dus bij een specifiek onderzoek nood zouden hebben om de link tussen beide te kunnen maken dan zijn we logischerwijze ook verplicht jou hiervoor eerst toestemming te vragen. En dan nog moet jij manueel (via je unieke sleutel binnen de app) ons hiervoor expliciet toestemming geven.

Leadlife analyses

Onze DNA-analyse werd met de grootste zorg ontwikkeld, gecontroleerd en gevalideerd door vele verschillende wetenschappelijke mensen én instanties.

Alle inzichten worden getoetst met de beschikbare wetenschap via onder meer ClinVar, PubMed, ...

Daarnaast worden alle resultaten aan diverse peer reviews onderworpen door mensen van onder meer de (Associatie) Universiteit Gent.

Tot slot willen we iedereen die dit vraagt heel transparant inzicht geven in onze aanpak en opbouw. Neem hiervoor contact op met ons wetenschappelijke team via support@leadlife.com.

Je moet inderdaad bereid zijn om jou te verplaatsen voor het volledig doorlopen van jouw 2Measure(+) traject.

Heb je een 2Measure traject besteld dan moet je enkel langskomen voor het doorlopen van jouw intake. Dit is slechts eenmalig en op 2,5u heb je alle resultaten.

Heb je een 2Measure+ traject besteld dan moet je langskomen voor jouw bloed- en DNA afname én een tweede keer voor jouw volledige intake.

Je moet ongeveer 4 tot 6 weken rekenen tussen het moment waarop wij jouw staal ontvangen en het verkrijgen van jouw resultaten.

Vanuit Leadlife bieden we jou geïnterpreteerde en door een arts gevalideerde inzichten en adviezen. Dit wil zeggen dat je niet zelf moet analyseren wat jouw resultaat is.

Daarnaast zal een gespecialiseerd arts jouw DNA resultaten met jou bespreken.

Op die manier weet je heel goed wat alle rapporten wel en ook niet betekenen.

Neen, Leadlife geeft geen inzicht in erfelijke ziekten.

Wij focussen volledig op gepersonaliseerde inzichten naar voeding, bewegen, stress en slaap.

Neen, dit is niet mogelijk. De sterkte van Leadlife zit net in het feit dat jouw resultaten gecontroleerd en gevalideerd worden door een arts. Aanvullend gaat deze arts dan ook met jou in gesprek om alle resultaten correct te kunnen kaderen en interpreteren. Op die manier ben je zeker van de beste resultaten.

Als je zwanger bent, wacht je beter tot na je zwangerschap alvorens een Leadlife traject te doorlopen.

Een zwangerschap heeft geen invloed op je DNA-resultaten. Je levensstijl parameters zullen mogelijks wel anders zijn (zoals bv. je huidige beweeg- of eetpatroon). Daarnaast is een DXA scan niet toegelaten bij een zwangerschap.

Neen, er is te weinig wetenschappelijke onderbouw om kinderen of jongeren onder de 18 jaar een volledige analyse te geven in functie van hun optimale levensstijl.

Staalafname

Een DNA staalafname is niet moeilijk en absoluut niet pijnlijk. De staalafname kan je volledig zelf in je vertrouwde omgeving uitvoeren.

Dit gebeurt adhv een eenvoudig swabje waarmee je aan de binnenkant van je wang wrijft.

Volg hiervoor de meegeleverde handleiding of bekijk aandachtig het stappenplan in de applicatie.

De kans dat je iets fout doet bij de staalafname is klein. Heb je het watje even aangeraakt met je hand, lippen, tanden, ... dan kan dit zeker geen kwaad.

Stuur het staal gerust toe. Indien blijkt dat dit toch is fout gelopen dan sturen we kosteloos een nieuwe staalafname toe.

Neem goed de handleiding door alvorens je staalafname uit te voeren. Heb je toch nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via support@leadlife.com.

Applicatie

Neen, indien je over geen mobiele telefoon met iOS of Android beschikt kan je de Leadlife service niet gebruiken.

De reden hiervoor is eenvoudig: de volledige beveiliging van jouw data verloopt versleuteld. De Leadlife app op je mobiele telefoon zorgt er net voor dat je jouw resultaten beveiligd kan ontsluiten. Daarnaast kan je jouw traject enkel via de mobiele applicatie doorlopen.

De Leadlife applicatie kan je downloaden vanop je mobiele telefoon.

Voor iOS (iPhone/iPad): klik hier.

Voor Android: klik hier.

Indien je jouw resultaten op een bijkomend toestel wilt zetten, volg dan de stappen in de Leadlife app (instellingen > bijkomend toestel).

Heb je de Leadlife app niet meer staan, download dan de app op een toestel naar keuze en gebruik je unieke sleutel die je verkregen hebt bij eerste installatie van onze applicatie.

Indien je problemen ondervindt, aarzel dan niet om ons te contacteren via support@leadlife.com.

Andere vragen

Geen antwoord op jouw vragen gevonden? Neem contact met leadlife.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.